tiistai 7. heinäkuuta 2015

Sir Lintsin grillausreseptit mallaspossulle

Huippukokki Pastiksen, Murun ja Kaartin Hodari & Hummerin takaa, Timo "Sir Lintsi" Linnamäki, loi mallaspossulle ikiomat grillausreseptit.

Reseptit on alunperin julkaistu Ilta-Sanomien Grilliliitteessä 30.4.2015. Tuo artikkeli on kokonaisuudessaan luettavissa täältä

Se tärkein osio eli itse reseptit löytyvät alta.

Mukavia grillaushetkiä!

Sir Lintsi ja Kaartilan mallaspossun isäntä Jouni Kaartinen

-------------------------------

Iltasanomat Grilliliite reseptit By Timo Linnamäki

Mallaspossun Grilliribsit ja Savumallasviski-BBQ-kastike

1 kg Mallaspossun Ribsejä
1 plo tummaa (savu)olutta
2 porkkanaa
2 sipulia
150 g juuriselleriä
vettä
suolaa
mustapippuria
laakerinlehteä

Pilko juurekset n. 2x2 cm kuutioiksi. Laita ribsit uunivuokaan juuresten ja mausteiden kanssa. Lisää mausteet ja suolaa sekä olut (jos sinulla on olutta iso pullo, voit ottaa pari kulausta itsekkin =D).Täytä vedellä siten, että peittyy juuri ja juuri. Hauduta kannen alla/peitettynä uunissa 150 astetta kunnes liha on mureaa, mutta ei ihan irtoa vielä luusta. Jäähdytä liemessä.



Savumallasviski-BBQ-kastike

 ½ sipuli
4 kynttä valkosipulia
0,25 dl öljyä
1,8 dl savumallasviskiä (ei tarvitse olla sitä kaikkein kalleinta)
10 g suolaa
475 g ketsuppia
65 g tomaattipyrettä
mustapippuri myllystä
0,8 dl siideriviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
60 ml Worchesterhire-kastiketta
110 g muscovado-sokeri
muutamia tippoja habanerokastiketta maun mukaan

Pieni sipuli ja valkosipuli. Kuullota kattilassa öljyssä. Lisää viski ja anna kiehahtaa. Lisää loput ainekset ja hauduta hiljalleen n. 1 h. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna makuuntua kylmässä 1 vrk.

Ota ribsit liemestä ja sivele kastikkeella ja anna marinoitua 3 h ennen grillausta. Grillaa ribsit keskilämmöllä, ja sivele kastiketta lisää halutessasi. Tarjoa kastiketta kaikkien grillilihojen lisukkeena!

Isot Grillivartaat Mallaspossun paistista eli kinkusta, 6 kpl

 1 kg Mallaspossun paistia
2 kpl punasipuli / 12 minipunasipulia
1 kpl iso keltainen kesäkurpitsa
12 kpl herkkusieni
2 kpl fenkoli
Marinadi

Oliiviöljyä
Valkosipulia
Chiliä
Timjamia
Sitruunankuorta
Mustapippuri myllystä hieman

Kuutioi liha 2x2 cm kuutioiksi ja marinoi 1 vrk.  Kuori punasipuli ja pilko lohkoiksi. Jos löysit minipunasipuleita, kuori ja puolita ne. Jätä hieman kantaa sipuliin, niin pysyy kasassa!
Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja pilko n. 2 cm siivuiksi.
Poista fenkolista vihreät osat leikkaamalla. Lohko valkoinen osa neljäsosiksi ja poista puumainen ydin, fenkoli irtoaa ”lehdiksi”
Ryöppää kaikki vihannekset nopeasti (2 min) reilusti suolatun veden kautta.
Nosta lihat maridanista ja lisää ryöpätyt kasvikset jäljellejääneeseen marindiin ja lisää suolaa.
Suolaa myös lihat.
Tikuta vartaisiin haluamallasi tavalla. Kannattaa liottaa vartaat vedessä ensin n. 1h (ei pala grillissä niin helposti)
Grillaa vartaat käännellen keskilämmöllä. Voit sivellä vartaita marinadilla välillä.
  

Ananas-jalapenosalsa lisukkeeksi

 ½ ananas, TUORE
1 kpl valkosipulin kynsi
1 kpl salottisipuli
1 kpl punainen suippopaprika
1 kpl tuore jalapeno (säilöttykin käy)
1 limen mehu
mustapippuria myllystä hieman
15 g tuoretta inkivääriä raastettuna
tuoretta korianteria
tuoretta minttua
ruskeaa sokeria
suolaa

Pilko ananas n. puolen sentin kuutioiksi. Hienonna chili ja jalapeno. Kuutioi paprika, valkosipuli ja sipuli oikein pieneksi kuutioksi. Sekoita keskenään. Lisää inkivääri ja hienonnettu korianteri ja minttu (maun mukaan). Lisää hieman suolaa ja ruskeaa sokeria sekä limen mehu. Anna maustua jääkaapissa 1 vrk. Tarkista maku ja tarvittaessa mausta lisää!

Mallaspossunniska eli kassler

 Leikkaa niskasta n. 2 cm paksuiset pihvit. (yhdestä niskasta saat n. 7-10 kpl pihvejä) Valmista marinadi:

1 (2) plo tummaa (savu)olutta
1 chili
moscovadosokeria 3 rkl
tuoretta timjamia
1 oksa tuoretta rosmariinia
2 kpl valkosipulinkynsi
2/3 dl öljyä
2 cl konjakkia
mustapippuria myllystä

Jos sinulla on kaksi pulloa olutta, juo toinen itse =D
Laita leikatut pihvit esim. pakastuspussiin marinadin kanssa, sulje tiukkaan (kaikki ilma pois) ja anna marinoitua kylmässä 1 vrk.


HYVIÄ JA RENTOJA GRILLAUSHETKIÄ JA RIEMUKASTA KESÄÄ KAIKILLE!
T. LINTSI

-------------------------------
kuvat: Mika ja Jouni Kaartinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti